Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Aman Nòlem

Escriptor de ciència-ficció

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals

Venonta Vivo (Ca) 24. Decisions

Un dels éssers que estava més a prop de la zona inestable es va estirar amb frustració. Poc després es va amplejar fent-se baixet fins a semblar un bassiot d’oli cremat. Així va restar una bona estona fins que un altre d’aquells éssers s’hi va acostar i el va tocar amb cura. Ambdós varen adoptar forma de gaiato, un devora l’altre gairebé sense tocar-se, i començaren a vibrar fins a sincronitzar-se. En aquell moment es varen fondre conformant una massa informe primer, una esfera després i violentament es van dividir en tres parts iguals que varen partir cadascuna per la seva banda.
Arreu de la cúpula hi havia individus, uns fent feina i uns altres reproduint-se; cap d’aturat fins que va sonar un siulo agut. Cadascun dels membres va deixar el que estava fent i es va col·locar dret i ben estirat, formant un patró homogeni, una casta de xarxa on a cada intersecció es trobava qualcú del grup. Tots a l’uníson, amb un nou siulo, varen tombar cap al mateix costat com a cerres d’un raspall gegantí i començaren a cridar d’una forma animal, visceral, grossera.

En G01S03-BT-Joan, na G01S06-AR-Miquela, en G01S07-EN-Pep i na G01S10-SG-Esperança varen perdre el món de vista per un moment, i de sobte, la realitat va petar creant-se del no-res al quelcom. Varen deixar de ser i es varen recompondre en qüestió de mil·lisegons, d’una forma tan brusca que haguessin dit que el cervell els hi havia arribat més tard que el cos. Varen necessitar encara una estona per orientar-se, es varen mirar entre ells amb desconcert.
—On som? —Va demanar na G01S06-AR-Miquela.
—No ho sé, ni sembla es mateix puesto, ni es mateix planeta —va dir a poc a poc na G01S10-SG-Esperança—. Provaré de xerrar amb n’Omni.
En G01S03-BT-Joan va mirar al seu voltant.
—No reconec sa vegetació, però trob que n'hi ha molta, no? Devem ser a una zona ben particular?
—Al·lots! No sé on som, és oficial. No tenim contacte amb sa Venonta Vivo, ni ets aparatus, ni amb ningú. Toca’t sa poma! —Va dir na G01S10-SG-Esperança que feia una estona mirava l’ordinador del braç del seu vestit.
La vista era espectacular, tot era verd allà on es podia mirar. Contrastava tant amb el que PD-001 els havia acostumat que semblava un lloc irreal. Al voltant de la clariana on es trobaven, hi havia uns alts i prims arbres que mostraven tots els tons de turquesa en els seus troncs, de grans fulles violetes, plenes de pelets i una mena de fruits: unes bolletes de colorins que hi penjaven.
—«Dorothea, pens que no som a Cases» —va dir en G01S03-BT-Joan i va mirar-los amb un somriure trist a la cara—. Ja sabeu La sorĉisto de Oz. No? Quina poca cultura antiga que teniu.
—No sé qui és na Dorothea aquesta, però supòs que ens pot ajudar tant com sa sybila, ĉu ne?
Ningú va contestar.

—Vos he fet venir perquè hem de fer un pensament —n’Omni mirava a tothom i a ningú a la vegada—. Per qui no ho sàpiga, hem perdut es contacte amb es grup quan eren a s’àrea vint-i-dos del continent nord. Em sap greu dir-vos-ho així de cru, però això no pinta gens bé. Sobretot si pensam en què va passar amb na G01S01-MD-Mar i en G01S09-BL-Tomeu.
Hi va haver un run-run per la sala. N’Omni va fer una pausa i va continuar:
—En aquests moments estic recuperant ses imatges i tota sa informació que puc per veure on podem cercar-los i necessitaré tota s’ajuda disponible. Vull que ens plantegem, però, sa possibilitat de que haguem de partir d’aquí, deixar-ho tot i cercar un nou lloc.
No ho havia acabat de dir que es va crear un rebombori de veus.
—Vols dir…
—Sí, hem de considerar de debò, si hem d’anar cap a una altra banda.
La sala va quedar en silenci.

Continuarà…
Final de la temporada 1.

Donau suport per continuar el projecte
Votau a Twitter com continuarà la història

Resultats de la votació anterior:
__________ 00 % 1. Els agafen
__________ 00 % 2. Se’n surten
*****_____ 50 % 3. Compareixen a una altra banda
*****_____ 50 % 4. Explica més dels «Toms»